بهزاد بهزادی مکوندی؛ علی محمد برقعی؛ ارژنگ جوادی؛ سعید مینایی؛ مرتضی الماسی
چکیده
مطالعه روی پارامترهای زیستی ماهی قزل آلا با روش سنتی (متکی بر عوامل انسانی و غیر اتوماتیک)، به دلیل مشکلات جدی مانند انتقال بیماری، مرگ بر اثر استرس، بیدقتیها، زمانبر بودن و ... کارایی پایینی دارد. در این پژوهش، بهکارگیری یک سامانة بینایی ماشین، مبتنی بر ویدیونگاری شامل محفظة تصویربرداری و نورپردازی، برای غلبه بر مشکلات ...
بیشتر
مطالعه روی پارامترهای زیستی ماهی قزل آلا با روش سنتی (متکی بر عوامل انسانی و غیر اتوماتیک)، به دلیل مشکلات جدی مانند انتقال بیماری، مرگ بر اثر استرس، بیدقتیها، زمانبر بودن و ... کارایی پایینی دارد. در این پژوهش، بهکارگیری یک سامانة بینایی ماشین، مبتنی بر ویدیونگاری شامل محفظة تصویربرداری و نورپردازی، برای غلبه بر مشکلات روش سنتی پیشنهاد شده است. شیوة عمل برای اندازه گیری پارامترهای زیستسنجی ماهی، ویدئونگاری از حرکت ماهی حین عبور از اتاقک تاریک است. تصویرهای منتخب از ویدیوی گرفته شده، پردازش شد. در این روش، طول، سطح رویه، وزن، میزان غذای مصرفی ویژه و فاکتور رشد ماهیان قزل آلا در شرایط کاملأ کنترل شده اندازه گیری و بهعنوان ملاک مقایسه (کنترل یا شاهد) بهکار گرفته شده است. برای تخمین وزن ماهی از طریق پارامترهای اندازهگیری شده، شش مدل ریاضی بهکارگیری شد و از این میان از مدل توانی وزن- طول بهعنوان بهترین مدل برای تخمین وزن ماهی استفاده شده است. دقت سیستم در تخمین فاکتورهای زیستسنجی ماهی بزرگتر از 90 درصد و قابلیت سامانه در تخمین غذای مورد نیاز ماهی در فرایند رشد برابر با 98 درصد بهدست آمده است.
سید بابک صلواتیان؛ کوروش مجد سلیمی؛ ارژنگ جوادی
چکیده
این پژوهش بهمنظور تعیین میزان انرژی مصرفی در مراحل مختلف فرآوری چای سیاه در کارخانههای چایسازی استان گیلان اجرا شده است. انرژی مستقیم (انرژی حرارتی و الکتریسیته) و انرژی غیر مستقیم (انرژی نیروی انسانی، استهلاک و روان کنندهها) در 9 کارخانه چایسازی شامل 4 کارخانه گازوئیل سوز و 5 کارخانه گازسوز، اندازهگیری و ارزیابی شد. ...
بیشتر
این پژوهش بهمنظور تعیین میزان انرژی مصرفی در مراحل مختلف فرآوری چای سیاه در کارخانههای چایسازی استان گیلان اجرا شده است. انرژی مستقیم (انرژی حرارتی و الکتریسیته) و انرژی غیر مستقیم (انرژی نیروی انسانی، استهلاک و روان کنندهها) در 9 کارخانه چایسازی شامل 4 کارخانه گازوئیل سوز و 5 کارخانه گازسوز، اندازهگیری و ارزیابی شد. نتایج نشان میدهد که حدود 70 درصد انرژی مصرفی در فرآیند تولید چای سیاه مربوط به انرژی حرارتی است که از این مقدار، 31 درصد در مرحلۀ پلاس و 69 درصد در مرحلۀ خشککردن مصرف میشود. مقدار انرژی حرارتی مصرفی در کارخانههای چایسازی گازسوز حدود 5 درصد کمتر از کارخانههای گازوئیل سوز بهدست آمد. سهم انرژی الکتریکی از کل انرژی مصرفی در فرآیند تولید چای سیاه، 28 درصد است؛ عملیات پلاس و مالش و کورۀ هوای گرم به ترتیب با 16/58، 58/16 و 39/11 درصد بیشترین مقدار مصرف انرژی الکتریکی در فرآیند تولید چای سیاه را دارند. نیروی انسانی، کمترین سهم انرژی مصرفی در تولید چای سیاه در کارخانههای چایسازی را دارد. عوامل مهم و مؤثر بر تلفات انرژی در کارخانههای چایسازی عبارتاند از: طراحی نامناسب کورهها فرسودگی کورهها، استفاده نکردن از عایقبندی مناسب در کورهها و ساختار نامناسب قطعات مکانیکی. طراحی کورههای جدید متناسب با سوخت مصرفی، عایقبندی کورهها و دستگاههای خشککن موجود، اصلاح سیستم برق کارخانههای چایسازی میتواند نقشی مهم در کاهش مصرف انرژی در فرآیند تولید چای سیاه داشته باشد.